Jarná detoxikačná polievka s hráškom. Krásna pleť a štíhly pás so zelenou!

Zelená je farba jari. Antioxidanty, vitamíny a vláknina, to je to pravé pre našu postavu a sviežu pleť!  Jar je zelené obdobie a to znamená, že je čas zvýšiť množstvo tejto farby vo vašej strave. Zelená zelenina pomáha prirodzenej očiste a spúšta detoxikačný proces. Tento zelený recept je bohatý na živiny a je prekvapujúco sýty. Buďte kreatívne a pridajte kel, mangold alebo aj brokolicu.

Čím viac zelenej, tým lepšie! 

Suroviny 

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 veľký pór, nakrájaný na tenké plátky (biele a zelené časti)
  • 1 veľký sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na 0.5 cm kocky
  • 5 nasekaných strúčikov cesnaku
  • 5 šálok vody. 1 šálka = 2.5 dc
  • 2 šálky mrazeného hrášku
  • 4 šálky baby špenát
  • Morská soľ a korenie podľa chuti
  • Klíčky alebo čerstvé bylinky na ozdobu

Príprava 

  1. Do veľkého polievkového hrnca pridajte olivový olej, pór a štipku soli.
  2. Opražte do sklovita asi 3 minúty a pridajte sladké zemiaky, cesnak a 4 šálky vody.
  3. Priveďte do varu a znížte teplotu.Zakryte a varte 15 minút, alebo až kým nie sú sladké zemiaky úplne uvarené.
  4. Odstavte a pridajte hrášok, špenát a 1 šálku studenej vody. Dobre premiešajte, až uvidíte ako špenát začína vädnúť a hrášok je žiarivý a sýto zelený.
  5. Použite ponorný mixér, rozmixujte polievku kým nie je hladká ako pyré.
  6. Dochuťte korením a soľou.
  7. Ozdobte klíčkami, alebo čerstvými bylinkami.  

Iste vás bude zaujímať