Začervenanie a suchá pleť v zime? 

So zmenou ročných období a chladnejším počasím sa pokožka nášho tela môže stať suchšou. Vnímate to? Nielen ruky, ale aj tvár môže trpieť, keďže je to jediné miesto na tele, ktoré si neprekrývame.

Mnohí ľudia preto na zimu menia celú svoju starostlivosť o pleť. Aj keď vaša pleť možno potrebuje trochu viac pomoci, váš typ pleti sa nezmenil, takže účinná zimná starostlivosť o pleť znamená len pridať jeden alebo dva produkty do vašej rutiny.

Čo spôsobuje suchú pleť v zime?

Teplota klesá a fúka studený vietor, v interiéri aj exteriéri je nízka vlhkosť a chladný vzduch je suchý.

Okrem nízkej vlhkosti vzduchu vonku na našu pokožku útočí aj suchý, ohriaty vzduch v interiéri. Kombinácia chladného a suchého vzduchu vonku a horúceho a suchého vzduchu vo vnútri spôsobuje, že už aj tak vysušená pokožka je v ohrození.

Ani zmiešaná a mastná pleť nie je v pohode. Ak máte mastnú alebo zmiešanú pleť, môže sa stať, že tieto podmienky spôsobia, že vaša pleť bude vyzerať sucho, bude citlivá, červená, dehydrovaná a nepríjemná.

Ako zima ovplyvňuje našu pleť?

Naša pokožka sa cíti suchá a napätá, pretože teplé vykurovanie v interiéri kontrastuje s nízkymi teplotami a silným vetrom vonku, ako som spomenula vyššie.

Nehovoriac o tom, že mimoriadne horúce sprchy a kúpele v chladných zimných mesiacoch môžu v skutočnosti zbaviť pokožku vlhkosti.

Medzi bežné príznaky pokožky, ktoré sú ovplyvnené zimou patria:

  • dehydratácia,
  • začervenanie,
  • napätie,
  • odlupovanie
  • a neustále nepríjemné pocity. Viac som napísala aj v článku o xeróze.

Ale nebojte sa.

Dobre zostavená rutinná starostlivosť o pleť počas celého roka znamená, že nemusíte meniť celú svoju rutinu, aby ste sa prispôsobili zime. Stačí, ak zmeníte textúru svojich súčasných produktov (vyberiete si hustejší hydratačný krém alebo krémovejší čistiaci prípravok) alebo pridáte hydratačný produkt pre veľmi suchú pleť.

Suchá pleť v zime a vaša rutina?

Starostlivosť o pleť v zime neznamená úplnú zmenu produktov. Namiesto toho je najlepšie počúvať svoju pleť a prispôsobiť jej rutinnú starostlivosť pridaním jedného alebo dvoch produktov, pretože je dôležité zachovať konzistentnosť rutinnej starostlivosti o pleť.

Vaša upravená rutina by mohla vyzerať takto:

  1. Používajte čistiaci prípravok, aby ste sa zbavili nahromadenej špiny, nečistôt a znečisťujúcich látok.
  2. Po čistiacom prípravku nasledujte exfoliačný prípravok, ktorý odstráni odumreté kožné bunky a dodá vašej pleti prirodzený lesk. Exfolianty tiež pomáhajú zmierniť začervenanie, ktoré je v tomto ročnom období častým problémom.
  3. Nezabudnite na celodennú hydratáciu. Odporúčam hydratovať v 2 krokoch. naneste hydratačné sérum a uzamknite sérom s ceramidmi na lipidnom základe. Takto bude pleť nakŕmená a chránená pred stratou vlhkosti.
  4. Nezabudnite, že UV žiarenie je škodlivé počas celého roka, najmä, keď sa odráža od zasneženého povrchu, preto nikdy nevychádzajte z domu bez použitia ochranného faktora SPF 30 alebo vyššieho.
  5. Nezabudnite na vnútornú výživy a zaraďte doplnok výživy s ceramidmi. Ich účinok nastupuje rýchlejšie ako u samotného kolagénu, lebo ceramidy fungujú v horných vrstvách kože. Ceramides od ANNA BRANDEJS stojí za klik

Zimná starostlivosť o pokožku tela

Zanedbávanie starostlivosti o ňu môže viesť k extrémne suchej, matnej a šupinatej pokožke v dôsledku nahromadenia odumretých kožných buniek.

Aby ste tomu predišli, skúste používať hydratačné krémy na ruky a telo, ktoré sú jemné na suchú pokožku a zanechávajú ju mimoriadne hladkú. Dobre pôsobia aj na suché päty a lakte.

Ak sa u vás vyskytujú malé červené hrbolčeky alebo akné, skvelou voľbou je telový peeling. Exfoliačná sada na telo udrží vašu pokožku hladkú a jemnú vďaka účinnej hydratácii pokožky a obnoveniu kožnej bariéry. 

Suchá pleť v zime, čo jej pomáha?

Ak sa počas zimy stretávate s veľkou suchosťou, je dôležité chrániť a obnovovať prirodzenú kožnú bariéru.

Voľba tonika je skvelým spôsobom, ako doplniť povrch pokožky. Hydratáciu obnovujú aj séra, napríklad novinka Lifting sérum Anna Brandejs, poskytuje intenzívnu hydratáciu a pomáha predchádzať strate vlhkosti.

Ak hľadáte ľahšie, ale stále účinné sérum, ktoré by ste mohli pridať do svojej rutiny, hydratačné sérum Medik8 Hydr8 je pre vás ako stvorené.

Mala by som si v chladnom počasí robiť peeling?

Ak máte počas zimných mesiacov problém so suchou, šupinatou pokožkou, môže byť lákavé použiť peeling, aby ste sa zbavili všetkých odumretých kožných buniek. Bohužiaľ, drsné, abrazívne peelingy môžu poškodiť vašu pokožku, spôsobiť stratu vlhkosti a paradoxne ešte väčšiu suchosť.

Namiesto toho je najlepšie odstrániť odumreté kožné bunky pomocou AHA alebo BHA exfoliačného prípravku.

Medik8 Sleep Glycolic – Nočný peelingv je skvelou voľbou.

Zintenzívnite hydratáciu pridaním Hyaluron+ ANNA BRANDEJS, ktorý zmierni suchosť pokožky a dodá jej plnosť, doprajte hydratáciu celému vášmu telu.

Ako na suché pery v zime?

Pery sú citlivé na chladné počasie, pretože produkujú menej oleja ako zvyšok tváre, preto je dôležité venovať im počas zimy zvýšenú starostlivosť.

Počas dňa ich chráňte a vyživujte balzamom na pery alebo ak chcete mať zväčšujúci efekt počas dňa vyskúšajte zväčšujúci balzam na pery, ktorý tiež chráni pery pred zimou.

Ako pomôcť suchým, šupinatým rukám?

Studené, veterné a vlhké počasie môže spôsobiť, že ruky sú suché a bolestivé, s lámavými nechtami a rozstrapkanou kožičkou. Na hydratáciu pokožky v zime používajte mimoriadne bohatý upokojujúci telový krém, ktorý opakujte podľa potreby a vždy po umytí rúk.

Ako zmierniť začervenanie v zime?

Nízke teploty a drsný vietor môžu spôsobiť, že pokožka bude citlivejšia, podráždená alebo začervenaná. Rozmaznávajte svoju pokožku upokojujúcimi zložkami, ktoré zmierňujú začervenanie a upokojujú pokožku.

Lasergen-regeneračný krém na suchú a poškodenú pleť pomáha pokožke udržať si vlhkosť a zbavuje ju suchej a šupinatej pokožky, takže je ideálny pre citlivé typy pleti.

Ak hľadáte sérum, ktoré hydratuje pleť a zároveň upokojuje začervenanie, vyberte si Super Anti – Age Serum, viem, spomínam ho často… pomáha chrániť a obnovovať prirodzenú kožnú bariéru. 

Potrebujete trochu viac starostlivosti?

Keď sa chystáte spať, ako posledný krok svojej nočnej starostlivosti o pleť si naneste nočnú hydratačnú 2 krokovú masku.

Maska je špeciálne vyvinutá pre citlivú pleť, znižuje začervenanie, upokojuje pleť a dodáva jej dlhotrvajúcu hydratáciu počas spánku.

Ako môžem do svojej rutinnej starostlivosti pridať extra hydratáciu?

Pridanie hydratačného séra alebo zmena exfoliačného prípravku z tekutého alebo gélového na pleťové mlieko je skvelé pre suchú pleť počas chladnejších mesiacov.

Pokročilý hydratačný krém Ultimate Recovery – starostlivosť o poškodenú a suchú pokožku obsahuje zložky na obnovu pokožky, ktoré udržiavajú zdravú kožnú bariéru.

Používanie nočnej masky raz týždenne šetrí čas a zabezpečí, že sa budete prebúdzať so zdravou a žiarivou pleťou. Používajte pleťovú masku ​​s kyselinou hyalurónovou pre žiarivú pleť. 

Ako upokojiť suché oči?

Chladné a veterné počasie znamená aj to, že jemná pokožka okolo očí môže byť suchšia. Ak chcete hĺbkovo vyživiť dehydrovanú pokožku v oblasti očí, obráťte sa na Advanced Night Eye nočný očný krém, ktorý posilňuje prirodzenú odolnosť pokožky a upokojuje podráždenie.

Očný krém Eye Contour Architect ANNA BRANDEJS očný krém proti vráskam, opuchom a tmavým kruhom funguje aj ako nočná maska na oči – pozdravte dlhotrvajúcu hydratáciu a rozlúčte sa s jemnými vráskami.

Hľadáte trochu viac žiarivosti okolo očí? Naneste spevňujúci Perricone MD Cold Plasma Plus+ Očný krém a dosiahnite práve to a ešte viac.

Žiadna zima nám predsa nebude vysušovať našu pokožku! 😊Myslím si, že s touto ponukou produktov sa vám nestane, že ju budete mať suchú. Ak áno, prijímam reklamácie. 😊

Meníte na zimu niečo vo vašej rutine? Alebo zmeníte niečo teraz?

Iveta

Sledujte ma na FB

Spomínané hydratačné zimné bomby