7 prístrojov na starostlivosť o pleť, ktoré nestoja za to

7 prístrojov na starostlivosť o pleť, ktoré nestoja za to

Vždy chceme to najlepšie, čo aktuálne v ponuke je. 😊 Máte to aj vy tak?

Ja neviem, ale… Všimla som si na sebe, že aj keď mi ešte funguje mobil, chcem lepší, výkonnejší, s novými funkciami a krajšími fotografiami, atď. Prahneme vždy po najlepšom, nám dostupnom. A tak isto to je s prístrojmi pre krásu. Možno vás láka kúpiť si niekoľko nových špičkových výrobkov na starostlivosť o pleť a opäť raz si vylepšiť o trošku viac svoju tvár.

Ale!

Hoci čistiace prípravky, hydratačné krémy a séra sú vždy stávkou na istotu, ktoré nám dodajú zdravý lesk, existujú niektoré pomôcky na starostlivosť o pleť, ktorým by ste sa mali doma vyhnúť. Niektoré z nich jednoducho nie sú dostatočne výkonné na to, aby boli účinné, zatiaľ čo iné môžu dokonca spôsobiť zhoršenie stavu.

Skôr ako utratíte ťažko zarobené peniaze, vysvetlím, ktoré špičkové prístroje na starostlivosť o pleť nestoja za tie peniaze, a netreba vám ich doma. 😊

Čistiace kefky na tvár

Hoci kefky na čistenie tváre tvrdia, že ponúkajú hlbšie čistenie, môžu vašej pleti naozaj uškodiť. Štetiny môžu spôsobiť drobné trhlinky na pokožke, ktoré nie sú viditeľné ľudským okom, ale časom môžu viesť k senzibilizácii pokožky.

Pri nepretržitom používaní si pravdepodobne všimnete príznaky citlivej pokožky vrátane začervenania a podráždenia. Kefky na čistenie tváre môžu prenášať baktérie.

Mnoho ľudí naozaj rado používa kefku na čistenie a určite vám nehovorím, aby ste ju nepoužívali. Chcem vás len informovať, že jej používanie dvakrát denne v kombinácii s inými peelingovými produktmi môže poškodiť celkové zdravie vašej pokožky – a to je to posledné, čo by ste pri starostlivosti o pleť chceli.

Ak hľadáte prístroj, ktorý vyčistí pleť a nepodráždi, určite by som siahla po Lumispa od Nuskin. Nie je náhoda, že patrí medzi najpredávanejšie na svete.

Derma valčeky

Tak to už verím, že dávno padlo do zabudnutia. Je veľký rozdiel, či si pleť prepichujete dermarollerom, alebo dermastampom. Pri rolovaní dochádza nielen k perforácii pokožky, ale aj jej vnútornému trhaniu a poškodeniu, zatiaľ čo pri dermastamp preniká do pokožky v pravom uhle a nespôsobuje je ďalšie poškodenie.

Microneedling (keď sa na stimuláciu tvorby kolagénu používajú drobné ihličky, ktoré sa pichajú do pokožky) je jedným z najpopulárnejších ošetrení pleti v súčasnosti, ale domáce nástroje na microneedling (tzv. derma rollery) by sa doma nemali používať.

Ak už mikroneedling, tak nie dermarollerom, ale pečiatkou s názvom DERMASTAMP.

Mikronedeling pečiatkou DERMASTAMP môže viesť k zlepšeniu jemných liniek, vrások a jaziev po akné. Pokožka je perforovaná v pravom uhle, nedochádza k zbytočnému poškodzovaniu tkanív a tým sa vytvárajú transportné kanáliky, čím sa do pokožky dostáva viac účinných látok.

Keďže ihly skutočne prepichujú pokožku, je nevyhnutné, aby sa dermastamp pred a po použití riadne vyčistil, aby sa do pokožky nedostali škodlivé baktérie. Zdravotnícki pracovníci sú vyškolení v správnych technikách sterilizácie, aby sa zaistila bezpečnosť.

Súpravy na mikrodermabráziu

Mikrodermabrázia je intenzívna forma exfoliácie, ktorá má vážne výhody pre pleť vrátane jasnejšej, hladšej a čistejšej pleti. Odborníci na krásu však varujú pred domácimi mikrodermabráznymi súpravami.

Ako pri každej forme fyzickej alebo mechanickej exfoliácie, aj tu hrozí nebezpečenstvo prílišného tlaku a poranenia pokožky, čo môže viesť k zápalu, začervenaniu, hyperpigmentácii a dokonca k infekcii a jazvám. 

Prístroje na odstraňovanie chĺpkov laserom

Zariadenia na domácu laserovú epiláciu môžu znieť ako výhodná kúpa v porovnaní s návštevou vyškoleného profesionála v ordinácii, ale je to jeden z nástrojov, ktorý by ste mali doma vynechať. Domáce lasery sú totiž dosť neúčinné. Podstatou väčšiny laserov je vyslať určité množstvo energie do vlasového folikulu, aby sa spomalil a zastavil rast chĺpkov.

Tieto domáce laserové nástroje nemajú ani zďaleka dostatočný výkon alebo energiu na to, aby mali účinok. Možno sa môžu hodiť na odstránenie jedného alebo dvoch zatúlaných chĺpkov.

Upozorňujem, že laser nie je IPL. IPL je úplne iná technológia ako laser.

Kovové extraktory pórov

Odstránenie pupienkov môže byť veľmi príjemné, ale toto je ďalší nástroj, ktorý je najlepšie prenechať profesionálom. Cystické, bolestivé miesta si nechajte pre svojho certifikovaného dermatológa.

Domáce extrakcie môžu spôsobiť zjazvenie alebo infekcie. V prípade cýst alebo cystických škvŕn akné je niekedy vhodnejšie použiť kortizónové alebo steroidné injekcie v ordinácii. Pri používaní kovových extraktorov na póry je kľúčová dezinfekcia, a ak ju doma nerobíte, môžete si vážne poškodiť pleť.

Na pokožke sa veľmi ľahko šíria baktérie, a ešte viac, keď otvárate pokožku z extrakcie. Navyše príliš veľký tlak alebo nesprávne umiestnenie extraktora môže spôsobiť jazvy, hyperpigmentáciu a porušené cievy. 

Vysávače na čierne bodky 

Na vyčistenie pórov od nečistôt nepotrebujete luxusný vysávač na čierne bodky. Vysávač na čierne bodky síce dokáže povrchovo odstrániť odumretú pokožku, make-up a oleje z povrchu pleti, ale rovnako tak aj staré dobré čistenie tváre.

Vysávač dokáže z pórov povysávať časť nečistôt, hoci nie veľmi účinne, ale majte na pamäti, že póry sa v priebehu niekoľkých dní opäť zaplnia, takže je to len dočasné riešenie, ktoré nie je najlepšie. Navyše tieto prístroje môžu spôsobiť poškodenie, ako sú modriny, začervenanie a zápal.

Existujú oveľa účinnejšie (a lacnejšie) stratégie na udržanie čiernych bodiek na uzde, vrátane voľne predajných čistiacich prípravkov

Parné prístroje na tvár

Neodporúčam naparovanie tváre a rozhodne by som ho neodporúčala nikomu s rosaceou a zápalom kože, pretože rozšírenie ciev v pokožke by podráždenie a začervenanie ešte zhoršilo.

Ak je vaším cieľom pri naparovaní tváre uvoľniť póry, existujú aj iné stratégie. Určite by som navštívila odbornú kliniku a nechala si pleť čistiť profesionálne.

Čo by ste z vašej skúsenosti neodporúčala kupovať?

Napíšte mi do komentára

Iveta

Odporúčané produkty