Robíte ich aj vy?8 prekvapivých chýb ktoré urýchľujú starnutie

Umývanie tváre sa zdá také jednoduché, že ho dokážeme urobiť aj so zatvorenými očami. Často sa však nevedomky dopúšťame chýb, ktoré môžu urýchliť alebo spôsobiť starnutie pokožky. Toto sú najčastejšie z nich:

Myslíte si, že odstránenie make-upu a čistenie je to isté.

Mnoho čistiacich prípravkov nedokáže úplne odstrániť šminky, takže je vhodné zotrieť ich ešte pred samotným čistením. Očným odličovačom odstráňte očný make-up a maskaru, následne namočte vatový tampón do tonika alebo trošky vody a odlíčte zvyšok. Dôraz klaďte na miesta, kde sa šminky zbierajú – nad a v obočí, okolo úst a nosa. Akonáhle je make-up celý preč, pokračujte v bežnom čistení.

Vyhadzujete peniaze za drahé odličovače (a šetríte tam, kde by ste práve nemuseli).

Ak si kupujete drahé odličovače, vyhadzujete peniaze von oknom. Tieto produkty sú na pleti len veľmi krátky čas, nepôsobia nijako terapeuticky a nie sú hodné vysokých cien. Ušetrite si peniaze na prípravky, ktoré za to stoja a ktoré môžu priniesť pleti výraznejšie účinky – ako sú zvláčňujúce krémy, opaľovacie prípravky a séra.

Umývate sa len raz denne.

Aj keď ste každý večer odstránili všetok make-up, jemné ošpliechanie vodou ráno nie je dostatočné. Počas noci, keď spíme, sa baktérie dostávajú na povrch pokožky spolu s nežiaducim mazom, ktorý je jednoznačne potrebné odstrániť. Ak je pre vás nepredstaviteľné umývať sa ráno aj večer, uprednostnite večernú rutinu. Vaša pleť potrebuje ísť spať očistená od všetkých škodlivín, ktoré sa na nej usadili počas dňa. Sú nimi napríklad znečistené ovzdušie, cigaretový dym, ozón – všetky tieto nečistoty spôsobujú stratu kolagénu a problémy s pigmentáciou.

Nepoužívate správny čistiaci prípravok.

Ak máte mastnejšiu pokožku, alebo vás často trápi akné, vyskúšajte čistiaci prípravok vo forme gélu, ktorý lepšie odstráni maz napr. Medik8 Pore cleanse gel . Ak je vaša pleť suchšia alebo citlivá, zvoľte krémový alebo mliečny čistič ako napr. Cream cleanse od Medik8, ktorý udržiava prirodzenú mastnotu a hydratáciu pleti alebo stavte na čistenie hydrofilným olejom Medik8 Lipid Balance. Ak je zmiešaná voľte Medik8 Surface radiance cleanse s AHA. Doprajte pleti dočistenie tonikom Medik8 Balancing toner.

Používate horúcu vodu.

Umývanie horúcou vodou môže byť príjemné, avšak odbúrava prirodzenú vláčnosť a mastnotu pleti. Zanecháva ju tak suchú, začervenanú a napätú. Používajte radšej vlažnú vodu, ktorou sa opláchnete niekoľkokrát. Oplachovanie vodou nikdy nevynechávajte. Čistiaci prípravok odlúči špinu z pokožky, prúd vody je však to, čo ju úplne odstráni.

Po použití tampónu pokožku neoplachujete.

Vatové tampóny často zanechávajú zvyšky, ktoré môžu byť dráždivé a nemusia sa zniesť s produktmi, ktoré nanesiete následne. Umývajte sa jemnými čističmi, následne vždy opláchnite tvár vodou.

Používate drsné peelingy.

Exfoliácia niekoľkokrát do týždňa je kľúčovým krokom ku žiarivej pokožke. Pomáha odstrániť odumreté kožné bunky a umožňuje lepšiemu vstrebaniu anti-aging produktov. Peeling však vyberajte veľmi opatrne. Zrniečka s nepravidelnými tvarmi a ostrými hranami môžu spôsobiť poškodenia vedúce k vráskam, linkám a narušeným kapiláram. Ideálne sú peelingy s obsahom jojobových guľôčok alebo palmových semienok. Sú jemné, prírodné a neškodia životnému prostrediu, pretože neznečisťujú odpadové vody. Medik8 Pore scrub s obashom AHA kyselín.

Ak nemáte radi peelingy, môžete použiť toniká alebo tampóny s obsahom alfa-hydroxidovej kyseliny (AHA), ktorá je vhodná najmä pre mastnú a aknóznu pleť. Pri nanášaní však buďte opatrní a jemní, tampónom len poklepkávajte po pleti. Výborné tonikum na zmatnenie Pore minimising tonic zmatňuje a pôsobí antiabakteriálne.

Používate čistiacu kefu každý deň.

Je pravda, že mechanické čistenie kefou má lepšie výsledky ako práca prstov. Avšak ak máte suchú, citlivú či začervenanú pleť, nemali by ste ju používať každý deň. Obzvlášť ak následne aplikujete zložky ako retinoidy či AHA. Nadmerná exfoliácia môže spôsobiť zápal a urýchliť starnutie pokožky. Nájdite si vhodný časový odstup medzi jednotlivými čisteniami kefou. Vyskúšajte najskôr dvakrát týždenne, použite čo najjemnejšie štetiny. Za týmto účelom si vyberte čo najjemnejší čistiaci prípravok neobsahujúci žiadne mechanické čiastočky.

S článkom súvisia tieto produkty