Zelená je farba jari. Antioxidanty, vitamíny a vláknina, to je to pravé pre našu postavu a sviežu pleť! Jar je zelené obdobie a to znamená, že je čas zvýšiť množstvo tejto farby vo vašej strave. Zelená zelenina pomáha prirodzenej očiste a spúšta detoxikačný proces. Tento zelený recept je bohatý na živiny a je prekvapujúco sýty. Buďte kreatívne a pridajte kel, mangold alebo aj brokolicu.
Čím viac zelenej, tým lepšie!
Suroviny
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 veľký pór, nakrájaný na tenké plátky (biele a zelené časti)
- 1 veľký sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na 0.5 cm kocky
- 5 nasekaných strúčikov cesnaku
- 5 šálok vody. 1 šálka = 2.5 dc
- 2 šálky mrazeného hrášku
- 4 šálky baby špenát
- Morská soľ a korenie podľa chuti
- Klíčky alebo čerstvé bylinky na ozdobu
Príprava
- Do veľkého polievkového hrnca pridajte olivový olej, pór a štipku soli.
- Opražte do sklovita asi 3 minúty a pridajte sladké zemiaky, cesnak a 4 šálky vody.
- Priveďte do varu a znížte teplotu.Zakryte a varte 15 minút, alebo až kým nie sú sladké zemiaky úplne uvarené.
- Odstavte a pridajte hrášok, špenát a 1 šálku studenej vody. Dobre premiešajte, až uvidíte ako špenát začína vädnúť a hrášok je žiarivý a sýto zelený.
- Použite ponorný mixér, rozmixujte polievku kým nie je hladká ako pyré.
- Dochuťte korením a soľou.
- Ozdobte klíčkami, alebo čerstvými bylinkami.
Iste vás bude zaujímať