10 jogových pozícií na prebudenie vnútornej bohyne a využitie vašej ženskej energie

Tento článok je pre vás, bohyne! Sme priebojné, žiarivé a sme bohyne!! Naša jogová prax je posilňujúca. Joga ako cesta k oslave našej ženskej energie a na prebudenie bohyne v každej z nás.

Čo znamená ženská energia – čo to vlastne je?

Všetci máme mužskú aj ženskú energiu – predstavte si tieto energie ako rovnováhu medzi jin a jang. Toto je rovnováha, ktorá nás všetkých spája. Zatiaľ čo mužská energia je diktovaná slnkom a silou, ženská je vedená mesiacom s vyživujúcimi vlastnosťami.

Aby sme si uctili ženskú energiu vo vnútri, musíme využiť našu milosť, vyrovnanosť, odolnosť, sexualitu a súcit. Aby sme v sebe prebudili bohyňu, musíme využiť svoju silu a priebojnosť.

Ako bohyne, ktorými sme, musíme milovať predovšetkým seba.

Takže dámy – keď chcete osláviť svoju ženskú energiu a privolať tú vnútornú bohyňu, postavte sa na svoju podložku! Nasledujúce jogové pozície obzvlášť posilňujú a inšpirujú našu ženskosť a vďaka nim sa budete cítiť úžasne.

10 jogových pozícií-prebudenie bohyne v nás

Bojovník 2 Šíp a luk

Bojovník 2 je mocenská póza. Zapaľuje vašu vnútornú a vonkajšiu silu, vášeň, vytrvalosť a sebadôveru. Pridajte variáciu lukostrelca, aby ste využili svoju plnú silu a schopnosť nastaviť si cieľ a zasiahnuť čokoľvek, po čom v živote idete.

Zostaňte tu 5-10 nádychov a výdychov a potom vymeňte strany.

Lukostrelec

2, Camatkarasana

Aby ste naplno prijali svoju ženskú energiu a všetko dobro, výchovu a súcit s ňou spojené, musíte mať otvorené srdce. Wild Thing(camatkarasana) je obrovský, silný otvárač srdca. Pomáha tiež uvoľniť vašu vnútornú bohyňu prostredníctvom sebavyjadrenia, sily a milosti.

Prístup k tejto póze z psa pozerajúceho dole. Zostaňte tu 5 nádychov a výdychov, potom vymeňte strany.

Camatkarasana

3, Póza bohyne s Kali Mudra

Samozrejme pozícia bohyne musela byť na zozname!! Táto póza je celá o oslave vašej vnútornej bohyne. A rovnako ako bohyňa, aj táto póza je mocná – vyžaduje si vážnu silu, vytrvalosť a pevnú vôľu.

Bohyňa Kali stelesňuje energiu Šakti. Kali je ničiteľ zla a osloboditeľ ega. Je spojená so ženskosťou, plodnosťou, sexualitou a kreativitou.

Zostaňte tu na 5 hlbokých nádychov a výdychov.

Godess Kali Mudra

4, Vtáčik

Táto vyvážená poloha stelesňuje silu a pôvab. V tejto póze pocítite svoju silu, ale tiež využijete eleganciu, vyrovnanosť a krásu svojej vnútornej bohyne. Drinking Bird Pose je o rovnováhe a posilnení postavenia. Táto póza stelesňuje element vzduchu a pomáha nám zostať plynulými, no zároveň uzemnenými uprostred životných výziev.

Zostaňte tu na 5 hlbokých nádychov a výdychov.

Vtáčik

5, Na špičky

Prijatie našej ženskej energie znamená cítiť sa vo svojom tele sexi, sebavedomo a silne. Tento cvik je sexi póza, ktorá je tiež vážnou výzvou pre silu a rovnováhu. Je to uzemňujúca póza, ktorá aktivuje koreňovú čakru a jej prirodzené sexuálne vlastnosti.

Zostaňte tu na 5 nádychov a výdychov a zistite, či si môžete položiť ruky na kolená alebo v srdcovom centre pre ďalšiu výzvu na rovnováhu.

Na špičky

6, Polovičný holub

Holub je hlboký bedrový otvárač, ktorý vytvára priestor v bedrovom kĺbe. Bedrový kĺb je miesto, kde máme (najmä ženy) tendenciu ukladať traumu a latentné emócie. Cvičenie v tejto póze nám pomáha uvoľniť to, čo nám už neslúži. Je to úžasný pocit aj po sexe.

Zostaňte 5 nádychov až po celú minútu a potom vymeňte strany.

Polovičný holub

7, Morská panna

Ktorá žena by nechcela byť morskou pannou?! Póza morskej panny evokuje ten hravý prvok, ktorý sme všetci mali ako deti, ktorý môže byť často stlmený, keď starneme a získavame väčšiu zodpovednosť. Vráťte sa k svojej hravosti a vyjadrite svoju ženskosť v tejto krásnej póze.

Morská panna je hlbokým otváračom bokov a tiež aktivuje srdcovú čakru – naše centrum lásky, sebalásky a vzťahov.

Vstúpte do tejto pózy zo svojho polovičného holuba . Tajnou ingredienciou sú ohýbané, aktívne chodidlá. Zostaňte 5 nádychov a výdychov, potom vymeňte strany.

Morská panna

8, Ryba

Ryba je ideálny cvik na “preplachovanie” štítnej žľazy. Štítna žľaza pomáha udržiavať rovnováhu hormónov, čo je kľúčové pre rozkvet sexuálnej a ženskej energie. Táto regeneračná jogová póza je tiež skvelým otváračom hrudníka a je o sebaláske a starostlivosti – niečo, čo potrebuje každá žena!

Zostaňte tu na 5-10 hlbokých nádychov až po celú minútu, alebo tu zostaňte tak dlho, ako si budete priať.

Ryba

9, Hrdina

Šťavnaté pretiahnutie bedrových flexorov, keď otvoríte celú prednú stranu tela pomocou pozície hrdinu. Pre jemnejšiu verziu zostaňte vzpriamene a položte si vankúš medzi päty s kolenami rozkročenými na vzdialenosť bokov.

Hrdina

10, Apanasana

Ukončite svoje cvičenie výživným veľkým objatím, inak známemu ako Apanasana alebo Energy Freeing Pose. Ako bohyne, ktorými sme, musíme milovať predovšetkým samy seba a oslavovať ženskú energiu, vďaka ktorej žiarime.

Táto póza je o prejavení lásky a je to perfektný spôsob, ako ukončiť cvičenie jogy bohyne. Zostaňte tu tak dlho, ako budete chcieť, a skúste sa jemne hojdať zo strany na stranu, aby ste masírovali tlakové body okolo chrbtice (je to úžasný pocit a vytvára to hlbšie uvoľnenie).

Apanasana

Tu to máš, bohyňa!

Naša jogová prax je účinný spôsob, ako sa spojiť s našou vnútornou silou, silou, pocitom seba samého. . . a samozrejme naša ženská energia!

Vráťte sa k tejto sekvencii jogy, kedykoľvek budete potrebovať povzbudenie, pripomienku vašej neuveriteľnej sily a kedykoľvek sa budete chcieť spojiť so svojou vnútornou bohyňou a využiť svoju ženskú energiu.

Ako spájam tvárovú jogu s tou telovou?

Ja som si vymyslela svoj spôsob, ako cvičím aj tvár aj telo. Pri každej póze drźím nejakú tvárovú pozíciu. Napríklad často cvičím Aziatku, Dvíhač líc, Spenňovač spodnej kontúry, Zdvíhač kútikov úst.

Je to výzva, ale je to ah zábavné a hlavne to šetrí čas.

Moja knižka FaceFit

kniha tvarova joga facefit
FaceFit tvárová joga kniha(kartičky hrebeňová väzba)

Namaste, bohyne bojovníčky! 🙂