ENVY Therapy ® kozmetika. Ako vznikla, s Natáliou Selvekovou

Zakladateľka kliniky Envy a kozmetickej línie – ENVY Therapy ® kozmetika – Natália Selveková. Je krásna, mladá, odvážna, ambiciózna a úspešná. Priam vražedná kombinácia. Klinika Envy ponúka zákroky plastickej aj estetickej medicíny a už sa zaradila medzi popredné kliniky na Slovensku.

V Envy veria, že ak má niečo fungovať správne, musí to mať kvalitný základ. Na tomto princípe vznikla slovenská značka ENVY Therapy ® kozmetiky, ktorá vychádza z dlhoročných skúseností estetickej kliniky Envy fungujúcej od roku 2008.

Nejde len o zhmotnenú myšlienku o kvalitnej kozmetike. V ENVY Therapy ® nepoužívajú skratky, naopak, orientujú sa na základe skúseností, odborných znalostí a vlastných expertíz, ktoré sa na pôde kliniky formovali roky. Je to premyslený systém, v ktorom kľúčovú úlohu zohráva ich vlastný kolobeh.

Založenie kliniky a ENVY Therapy ® kozmetika

Kliniku ENVY založila mladá a krásna žena Natália Selveková v roku 2008. V tom čase bola mamou 1 ročného dievčatka. Priznám sa, sledujem ju od jej začiatkov a obdivujem tú energiu a systém, ktorý do podnikania dáva. O pár rokov neskôr sa zrodila aj kozmetická línia ENVY Therapy ® kozmetika.

S Natáliou sme v kontakte už niekoľko rokov, vlastne od založenia môjho eshopu. Napriek jej vyťaženosti sa mi ešte nestalo, aby mi neodpovedala na správu, alebo zrušila stretnutie. Je pracovitá a húževnatá. Vždy s úsmevom a vždy s ambíciami.

Dnes má klinika Envy niekoľko pobočiek na celom Slovensku a v Čechách, jej kozmetika ENVY Therapy ® sa rozrastá každým rokom o nové zaujímavé produkty, ktoré používajú hviezdy ako Dara, ale už aj ja:).

Natálii som položila pár otázok.

Natália Selveková, zakladateľka ENVY Therapy®

Poďme teda na to s ENVY Therapy ®!

Natália prezraď. Ako si začala? Kto Ti dal know-how a ako si v takom mladom veku rozbehla tak úspešný business? 

Podnikanie v našej rodine nebolo neznámou, rodičia začali ihneď po revolúcii obchodovať s potravinami, určite som niečo nasala už tam. Mali sme veľkosklad, kde som počas letných prázdnin pravidelne chodievala na brigády a pomáhala odpovedať na telefonáty, prijímať objednávky, lepiť pokladničné pásky a vlastne robila, podobne ako moji rodičia, všetko, čo bolo treba.

Keď som sa v roku 2008 rozhodla pustiť do prevádzkovania salónu ENVY, vychádzala som najmä z toho, že v Košiciach chýbala prevádzka, v ktorej by ponúkali klasické kozmetické ošetrenia, prístrojové ošetrenia a ponuku lekárskych služieb.

Prečo si sa rozhodla založiť svoju vlastnú značku kozmetiky, keď je na trhu taký široký výber?

Už v roku 2010 som na Slovensko začala distribuovať kozmeceutiká talianskej značky, ktorú sme predávali na klinike, ale aj v salónoch a lekárňach. Dostala som sa do laboratórií a k receptúram produktov. Pochopila som, že v tejto sfére chcem mať väčšiu silu, nie iba ponúkať hotové, ale navrhovať produkty, ktoré budú maximálne efektívne.

Koncept som mala detailne presný, ale museli sme ako firma dozrieť skúsenostne a finančne. ENVY Therapy ® je kozmetika, ktorá pomáha a zaručene funguje, pretože ide o premyslený systém originálnych receptúr a jedinečne prepracovaných formulácií s garanciou maximálnej funkčnosti produktov.

“Nie sme len kozmetika. Máme v tom systém”

Natália Selveková, zakladateľka ENVY Therapy®

Aký máš názor na chemické látky v kozmetike. Zaujíma ma Tvoj názor na biotrendy. Veľa ľudí rozdeľuje na kozmetiku prírodnú a syntetickú. Čo si o tom myslíš?

Bez chemických látok by kozmetický produkt na báze vody vydržal v chladničke štyri dni a najmodernejšie účinky niektorých látok by nebolo možné v receptúrach použiť. Skôr by som sa na mieste všetkých zákazníkov zamyslela – čo pod pojmom prírodná kozmetika –nakupujú a či náhodou nejde len o marketingový ťah.

Veľmi kvitujem snahu výrobcov i klientov, ktorí sa snažia zbaviť zbytočných farbív a prehnaného konzervovania, ale nepáči sa mi útočenie na chémiu, bez nej by totiž nebolo nič.

Čím sa ENVY Therapy ® odlišuje od iných dermatokozmetík? V skratke, prečo by som sa mala rozhodnúť práve pre ENVY Therapy ®?

Práve preto, že nepoužívame látky, ktoré naši odborníci – dermatológovia, chemici, vyhodnotili ako sporné a staviame na patentovaných účinných látkach. Kladieme dôraz na domácu starostlivosť o pleť, ktorej základom sú správne vybrané produkty a ich dôsledné každodenné používanie.

Píšeš, že ENVY Therapy ® nie je len  kozmetika, ale že je to systém. Čo sa tým myslí? 

Z časti to vysvetľujem aj v ostatných odpovediach. Kľúčovú úlohu zohráva náš vlastný kolobeh. Orientujeme sa na základe dlhoročnej praxe, bohatých odborných znalostí a vlastných expertíz. Vývoj produktov je výsledkom procesu, do ktorého tím profesionálov vkladá svoju dôveryhodnosť. Vyvinuli sme originálne receptúry a jedinečné prepracované formulácie s garanciou maximálnej funkčnosti produktov.

Odkiaľ berieš nápady? Kto vytvára nové receptúry a celkovo, ako vyzerá proces tvorby nového produktu, respektíve, kto každý sa na tomto procese podieľa?

Sme najbližšie k zákazníkovi ako sa dá a práve na tejto skúsenosti, ktorú považujem za nenahraditeľnú sme postavili našu filozofiu. Veľmi zjednodušene – lekár podá základ, chemik hľadá zložky, všetci skúšame prototypy, ja vyberám smer pre koho a čo vyrábať.  

Na základe čoho sa rozhoduješ aké ingrediencie v produkte použiješ?

 Najdôležitejšie je spojenie účinnej patentovanej látky s najčistejšími prírodnými ingredienciami. Účinnosť je to, čo nás v prvom rade zaujíma.

Prečo názov ENVY Therapy ®? Veľa ľudí si to asi interpretuje nesprávne

Verím, že už nie. Možno na začiatku, ale slovo ENVY som sama počas štúdia v Kanade zažila spôsobom používania, že znamenalo lichôtku. I envy you, your dress, your skin – vždy boli tieto spojenia vyslovené ako kompliment.

Ktorý je Tvoj obľúbený produkt bez ktorého by si na dovolenku nešla a ktoré 2  produkty by si si vzala na opustený ostrov? 

 Vyberiem si štyri a aj tak je to nespravodlivé voči ostatným produktom. Vyberáme subjektívne, vzhľadom na moju pleť – hydrogélové očné masky pre ich okamžitý účinok, antiage masku – lebo masky milujem a používam ich aj tri krát do týždňa a špeciálne táto má skvelý liftingový účinok. Ďalej hydratačný krém, lebo je vláčny a pleti dodáva vlhkosť a multihyalurónový koncentrát, lebo je to môj dlhodobý univerzálny a mimoriadne účinný favorit.

Cestuješ často letecky. Ja mám pocit, že som vždy z toho vzduchu v lietadle vysušená. Máš nejaký recept ako si udržať hydratáciu aj v takých podmienkach.


Na pleť odporúčam hutnejší krém, do kozmetickej kabelky pribaliť našu hydratačnú overnight masku a do lietadla hydrogélové očné masky.

Ktorý 1 produkt by si naopak odporúčania pre mňa. Poznáš ma:) Mám sklon k pigmentovým škvrnám. Bez čoho by som sa podľa Teba nezaobišla?

Celoročne dôkladne používanie séra a krému. Na pigmentové škvrny vynikajúco funguje najúčinnejšia domáca kombinácia a to – silné koncentráty v ampulkách, ktoré do pleti vpravíš kozmetickou pomôckou mezostampom. V prípade pigmentových škvŕn brighteningové ampulky.

Máš krásny instagram. Vidím, že Tvoju značku podporuje aj Dara alebo Dominka Cibulková. Naozaj ENVY Therapy ® používajú aj také hviezdy? 

Spolupracujeme iba s ľuďmi, ktorí kozmetiku ENVY Therapy® naozaj používajú. Naši ambasádori vždy najskôr testujú produkty, až potom, keď vidia účinok, rozprávame sa o spolupráci. Všetci propagujú iba tie, ktoré reálne používajú, preto je vidno rôzne produkty. Iba veľmi zriedka požiadame viacerých o rovnaký post – obvykle pri nejakej našej štúdii, novinke alebo kampani.

„Dôležité je, aby kozmetika našej pleti naozaj pomáhala. Urobili sme maximum preto, aby sa starostlivosť o pokožku dostala na vysokú úroveň.“

Mudr. Zuzana Kožuchová, primárka dermatológie kliniky Envy

Pripravuješ aktuálne nejaký nový produkt? Máme sa na čo tešiť? 

Áno, hydratačný krém plus. Hydratačná overnight maska je veľmi žiadaná a z našich štúdií a prieskumov vyplýva dopyt po takomto produkte.

A čo plány do budúcna, ak to nie je tajomstvo… 🙂

Stále plánujeme, ak by sme stagnovali, nežili by sme. Na jeseň pripravujeme celú kozmetické radu, ktorú nazývame – mladšia sestra ENVY Therapy ® kozmetiky. Takže SIMPL Therapy ® kozmetika je zatiaľ trošku tajomstvo, ktoré bude cenovo dostupnejšie, receptúry budú zjednodušené a viac zatiaľ neprezradím.

Pamätám si naše prvé stretnutie. Už vtedy som si všimla, že si neskutočne krásna a žiariš. Ako to zvládaš? Predsa si mama a šéfka. Riadiš niekoľko kliník na Slovensku a už aj v Čechách,
zamestnávaš desiatky ľudí. Je to neskutočný výkon. Prezraď, máš nejaký tajný zdroj času alebo čaruješ, že to všetko stíhaš. A k tomu si si vždy TIP TOP upravená a usmievavá.

Mám dobrý time manažment a vynikajúci tím ľudí, ktorému dôverujem. Školíme sa navzájom, pomáhame si, ja dozorujem, korigujem, radím a všetko krásne funguje. Sama by som veľa nezmohla.

Ďakujem za rozhovor a želám veľa úspechov v podnikaní.

Pripájam aj linky na spomínané produkty

Prečítajte si