Čistenie pleti na tvári – prístroj Lumispa Nuskin – 7 výhod

Počuli ste, že čistenie pleti prístrojom Lumispa Nuskin, alebo inej značky je účinnejšie? Verím, že ste počuli aj opak. Najčastejšie kolujú mýty o nadmernej exfoliácii, stenčovaní pokožky. Tak ako to vlastne je? Škodia prístroje na čistenie pleti, alebo sú prínosom?

Povedala by som, ktoré ako….Ale v tomto článku vyvrátime 9 mýtov o čistiacich prístrojoch na tvár. Povieme si aj o tom, či je čistenie rukami efektívnejšie ako čistenie prístrojom.

Prístroj Lumispa Nuskin

Lumispa je na trhu už nejaký čas, no čistiace prístroje na tvár ako také sú stále trendy vo svete starostlivosti o pleť (a z dobrého dôvodu). Pokiaľ ide o exfoliáciu, vyhladzovanie a zlepšenie vašej pleti, neexistuje zatiaľ žiadna konkurencia. Ale aj tu treba dávať pozor. Nieje prístroj ako prístroj. Vôbec neodporúčam tie rotačné kefky so štetinami. Tie ozaj môžu poškodiť pleť a tá je potom náchylná na infekcie a tvorbu pupienkov. Naopak milujem tie so silikónovými hlavicami.

Konkrétne Lumispa od Nuskin.

Prečo je čistenie pleti s prístrojom Lumispa Nuskin dobré?

1. Ponúka hlbšie a dôkladnejšie čistenie než len pomocou prstov alebo handričky. Silikónová hlavica Lumispa , ktorú používam, je z jemného materiálu. Skladá sa z dvoch protismerne rotujúcich častí s vystúpenými lamelami. Tie pokožku akoby jemne čistia, masírujú a zbavujú ďalších nečistôt, zvyškov makeup a mastnoty.

Priznajte si to? Ako vyzerá vaše čistenie pleti? Nie je to len pár prejdení tampónom? Pleť si zaslúži očistiť aj keď sa nelíčite. Predstavte si všetky tie krémy, UV filtre, BB krémy, kožný maz, pot. To si iste nechcete na pokožke nechať. A naozaj nestačí iba pár ťahov tampónom.

2. Vaša pleť sa obnovuje každých 28 dní a exfoliácia pomocou čistiaceho prístroja Lumispa tento proces urýchľuje.

3. Exfoliácia napína pokožku a časom zmenšuje vzhľad pórov.

4. Používanie prístroja na tvár stimuluje povrch vašej pokožky, čím sa stáva žiarivejšou a hladšou.

5. Váš lymfatický systém zhromažďuje bunkový odpad a dodáva ho do krvi na odstránenie. Prístroje na tvár stimulujú tento proces a pomáhajú vašej pokožke „detoxikovať“.

6. Budete pripravení na zvyšok vašej starostlivosti o pleť. Napríklad vaše sérum a hydratačný krém sa ľahko vstrebávajú, takže uvidíte lepšie výsledky.

Napriek výhodám existuje veľa dezinformácií a zmätku o týchto nástrojoch starostlivosti o pleť, ktoré musíte mať. Začnime teda odhalením 9 najbežnejších mylných predstáv o nich.

Mýty o prístrojoch na čistenie pleti

1. “Podráždia mi pokožku”

Je to všetko o tom, poznať svoj typ pleti, pripraviť ju na čistenie a používať prístroj správnym spôsobom. Či už uprednostňujete odličovací tampón, micelárnu vodu alebo olejový čistič, pred použitím čistiaceho prístroja odstráňte make-up. Inak si budete makeup rozmazávať po pokožke a a upchaté póry asi nikto nechce. Sám prístroj makeup nedokáže úplne odstrániť. V skutočnosti môže tlačiť make-up hlbšie do pórov, čo spôsobuje vyrážky.

Na hlavicu prístroja Lumispa Nuskin alebo iného použite dostatok čistiaceho prostriedku a vody, aby ste predišli podráždeniu. Je normálne, že po prvom použití Lumispa alebo iného prístroja zaznamenáte  výbuch akné. Toto sa nazýva „obdobie prispôsobenia“, „prechodné akné“ alebo „čistenie pleti“. Vo všeobecnosti sú vaše líca, spánky a brada najviac náchylné na vyrážky.

Dôvodom je to, že vaša pokožka vylučuje odumreté kožné bunky rýchlejšie ako normálne a všetky základné baktérie sa dostávajú na povrch vo forme pupienkov. Zlepšenie by ste mali vidieť do 2-3 týždňov. Stačí sa držať svojej obvyklej rutiny a vaša pleť začne vyzerať lepšie ako kedykoľvek predtým. Ak pretrváva alebo sa zhoršuje (napríklad začervenanie, citlivosť na suchosť), je v poriadku urobiť si prestávku, kým sa vaša pokožka neupokojí a nevráti do normálu. Poprípade zvážte zmenu čistiaceho prípravku za jemnejší.

2. „Mám citlivú pokožku. Takže ich nemôžem použiť.”

Nie je to nevyhnutne pravda. Len musíte byť opatrní a uistiť sa, že to nepreháňate. Držte sa čistiaceho prostriedku, o ktorom už viete, že ho vaša pleť zvládne. Prístroj Lumispa Nuskin alebo iný používajte 2 až 4x krát týždenne a berte to ako ošetrenie tváre. Uistite sa, že používate ľahkú ruku a nepoužívajte ju na tvári príliš dlho. Ak budete tlačiť Lumispa Nuskin vás upozorní a vypne sama. Použite jemnejšiu silikónovú hlavicu určenú na citlivú pleť

3. “Len si rozšírim baktérie okolo tváre.”

Stane sa to iba vtedy, ak si hlavicu prístroja nevyčistíte správne (čo by ste mali robiť po každom použití). Opláchnite ho pod teplou vodou a použite neparfumované tekuté mydlo na odstránenie nečistôt a zvyškov make-upu..

Ak chcete odstrániť zvyšky alebo nánosy na rukoväti, vyčistite ju aspoň raz týždenne tak, že vyberiete nástavec hlavy a dôkladne ho utriete vlhkou mydlovou utierkou. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov vymieňajte hlavicu  každé 3 mesiace a nikdy ju nezdieľajte s inými ľuďmi.

4. “Príliš exfoliácie“

Príliš veľa exfoliácie môže viesť k červenej, podráždenej a suchej pokožke, ktorá bude napnutá. Bez ohľadu na váš typ pleti, začnite pomaly (1-2 krát týždenne), aby ste videli, ako vaša pleť reaguje. Potom sa môžete pomaly dopracovať k použitiu, ktoré je pre vás to pravé. Ja používam každý deň, moja pleť si už navykla. Preto odporúčam prístroj Lumispa Nuskin. Má jemnú silikónovú hlavicu, časovanie a samo vás zastaví keď pritlačíte viac ako je zdravé.

5. “Sú príliš drahé.”

Aj keď môžu byť čistiace prístroje ozaj drahé, existuje veľa dostupných možností (ako sú tie ´moje). Berte to ako dlhodobú investíciu pre vašu pokožku – stojí to za to. Zvážte, že toľko (alebo viac) môžete stráviť návštevou dermatológa, estetiky, návštevou kúpeľov alebo riešením kožného problému.

Galvanická žehlička Nuskin. Ako funguje a aké má benefity?

6. „Mám akné. Takže sa im vyhýbam.“

Čistiace prístroje môžu skutočne pomôcť pri liečbe akné tým, že pomáhajú odstraňovať prebytočný maz, ktorý prispieva k vzniku akné. Stačí si vybrať ten správny a správny čistiaci prostriedok, ktorý sa k tomu hodí. Všetko, čo je príliš drsné, môže zhoršiť akné. Skúste sa pomaly dopracovať k tomu, aby ste kefku používali 2-4 krát týždenne a sledujte, či sa pupienky nezhoršujú.

Poznámka: Buďte opatrní okolo cystického akné, ktoré sa vyskytuje hlboko pod kožou a je často bolestivé. Čistenie môže dráždiť cysty, čo vedie k väčšiemu podráždeniu a umožňuje väčšiemu množstvu baktérií vstúpiť do pórov.

7. “Všetky prístroje sú rovnaké.”

Podľa mňa existuje veľa značiek, ktoré majú nárok na slávu alebo vyhlasujú svoj prístroj za „naj“. Nie všetky sú si však rovné. Nájdite taký, ktorý je vhodný pre špecifické potreby vašej pokožky a váš životný štýl (t. j. nabíjateľný vs. napájaný z batérie).

Po prvé, kvalita sa líši a to sa odráža v cene.

Po druhé, rôzne čistiace prístroje slúžia na rôzne účely. Niektoré napríklad zvyšujú produkciu kolagénu, aby sa zamerali na jemné linky a vrásky, zatiaľ čo iné sa zameriavajú na zmenšenie vzhľadu pórov. K dispozícii sú dokonca aj vodotesné.

Po tretie, hlavice prístroja sú jedinečné. Niektoré sa dodávajú v súpravách a niektoré si môžete kúpiť samostatne. Môžu byť tiež zameniteľné. Tiež sa môžu otáčať rôznymi smermi (t. j. v smere/proti smeru hodinových ručičiek). Niektoré sa napríklad otáčajú, niektoré pulzujú a niektoré oscilujú určitý počet krát za sekundu. Môj prístroj Lumispaod Nuskin rotuje v rôznych smeroch, krásne jemne pokožku zachytáva a akoby jemne žmýka. Pre mňa je to top prístroj. Hlavice sú vyrobené z rôznych materiálov, ako je nylon, latex alebo silikón. Môžu byť prírodné alebo syntetické. A v závislosti od účelu sú niektoré jemnejšie a iné hrubšie a hrubšie. Prístroj Lumispa Nuskin má hlavicu zo silikónu, verím, že si ju zamilujete tak ako ja.

8. “Nezáleží na tom, aký čistiaci prostriedok použijem.” TOTO NEROBTE!

Najlepšie výsledky dosiahnete výberom jemného čistiaceho prostriedku, ktorý dobre funguje s vašou pokožkou. Pri použití čistiacej hlavice nepoužívajte fyzikálny ani chemický peeling (t. j. peeling s malými guľôčkami alebo čistiaci prostriedok s kyselinou glykolovou). To poskytne príliš veľa exfoliácie a môže spôsobiť celý rad ďalších problémov (napríklad rozpad kožného tkaniva)

9. “Nestoja za ten humbuk.”

Netreba sa hádať, čistiace prístroje sa stali základom v mnohých postupoch starostlivosti o pleť, pretože prinášajú viditeľné pozitívne výsledky. Vaša pokožka je najväčším orgánom na vašom tele a treba sa o ňu starať.

10. “Na mojom type pleti nezáleží.”

Toto je ďaleko od pravdy. Napríklad človek s aknóznou pleťou má iné potreby ako človek so suchou pokožkou. Typ vašej pleti určí, aký druh čistiaceho prostriedku a hlavice  použiť a ako často by ste ich mali používať. Normálny a mastný typ pleti sa môže časom dopracovať k tomu, že napríklad Lumispa sa použije raz denne, zatiaľ čo pre suchú a citlivú pleť by ste mali používať 4x týždenne. Koniec koncov, viete, čo je pre vás najlepšie.

Čo si myslím?

Čistiace prístroje sú jedny z najlepších nástrojov pre každodennú starostlivosť o pleť. Nenechajte sa nimi zastrašiť. Len si nezabudnite urobiť prieskum a pýtať sa. Môžete sa obrátiť aj na mňa. Časom a úsilím si všimnete viditeľnú zmenu v tom, ako vaša pokožka vyzerá a ako sa cítite. Ak hľadáte čistiaci prístroj, ktorý je pre vás ten pravý, pozrite si prístroj Lumispa. Je to najpredávanejší prístroj na svete, tak na tom asi niečo bude. Kliknite a nakupujte vždy výhodne , alebo sa pridajte a odoberajte novinky.

Odporúčam