Niacínamid redukuje póry a vrásky, hydratuje suchú pleť, spevňuje, bojuje proti akné

Niacínamid je zložkou starostlivosti o pleť, ktorá si zaslúži vašu pozornosť a vaša pokožka si ho zamiluje. Okrem môjho favorita retinolu a vitamínu C je niacínamid ďalším obľúbencom a ľutujem, že som na to neprišla skôr. Na všetky typy pokožky, veľmi univerzálny. Tak si naň posvieťme.

Výskum niacinamidu jednomyseľne ukazuje, ako je nepostrádateľný. Nový výskum ukazuje, že je to jedna z najzaujímavejších zložiek starostlivosti o pleť.

Čo je niacínamid?

Niacinamid, tiež známy ako vitamín B3 a nikotínamid, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý spolupracuje s prírodnými látkami v pokožke a pomáha viditeľne zlepšovať zväčšené póry, nerovnomerný odtieň pokožky, jemné vrásky a vrásky, stratu elasticity a pružnosti pokožky.

Niacínamid tiež znižuje vplyv poškodenia životným prostredím vďaka svojej schopnosti posilňovať bariéru pokožky (jej prvá obranná línia) a navyše zohráva úlohu pri náprave príznakov minulého poškodenia. Poškodenie UV lúčmi spôsobuje, že pokožka vyzerá staršia, matná a menej žiarivá.

Prečo by ste mali používať niacínamid?

1, Vysoká kompatibilita

Už asi tušíte na základe predchádzajúcich informácií. Niacínamid je jedinečne kompatibilný s akýmkoľvek produktom vo vašej rutinnej starostlivosti o pleť vrátane tých, ktoré obsahujú retinol, peptidy, kyselinu hyalurónovú, AHA, BHA, vitamín C a všetky typy antioxidantov.

Vo svojej bežnej praxi môžete použiť viacero produktov obsahujúcich niacínamid a stále to nebude dráždivé, pretože tento dômyselný vitamín B je dobre tolerovaný všetkými typmi pleti. Je dokonca vhodný na použitie u tých, ktorí majú citlivú pokožku alebo pokožku náchylnú na ružovku.

2, Pomáha produkovať pokožke vlastné ceramidy a chráni pred stratou vlhkosti

Ďalšími užitočnými výhodami niacinamidu je to, že pomáha obnovovať a obnovovať povrch pokožky pred stratou vlhkosti a dehydratáciou tým, že pokožke pomáhajú zlepšovať jej prirodzenú produkciu ceramidov spevňujúcich pokožku. Keď sa ceramidy vyčerpávajú v priebehu času, pokožka zostáva zraniteľná voči všetkým druhom problémov, od pretrvávajúcich škvŕn suchej, šupinatej pokožky až po stále viac citlivú pokožku.

3, Bojovník proti suchej pokožke

Ak zápasíte so suchou pokožkou, ukázalo sa, že lokálna aplikácia niacínamidu zvyšuje hydratačnú schopnosť zvlhčovačov, takže povrch pokožky môže lepšie odolávať strate vlhkosti, ktorá vedie k opakovanej suchej, tesnej šupinatej pokožke. Niacínamid skvele pracuje s bežnými zvlhčujúcimi zložkami, ako je glycerín, vonné rastlinné oleje, cholesterol, PCA sodný a hyaluronát sodný.

4, Redukuje veľkosť pórov

Ako niacínamid pomáha pórom? Skvelá otázka, aj keď odpoveď nie je istá. Zjednodušene povedané, výskum nedosiahol úplné pochopenie toho, ako tento vitamín B účinkuje na svoju magickú redukciu pórov, ale funguje! Zdá sa, že niacinamid má normalizačnú schopnosť na sliznici pórov a že tento vplyv zohráva úlohu pri zabránení zálohovania zvyškov, čo vedie k upchávaniu a drsnej, hrboľatej pokožke.

5, Bojuje proti akné

Tým, že cieli na všetky mechanizmy tvorby nedokonalostí pleti, podporuje jej zdravý a bezchybný vzhľad. Niacínamid a zinc PCA minimalizujú tvorbu kožného mazu, a tým pôsobia preventívne proti vzniku pupienkov. Okrem toho bránia rozvoju baktérií zodpovedných za akné, upokojujú lokality postihnuté zápalom, uľavujú od začervenania a minimalizujú viditeľné známky akné.

Ako používať niacínamid a s čím ho kombinovať

Používanie niacínamidu je také ľahké. Kombinujte ho s vašimi sérami s retinolom, kysleinou hyaluronovou a hydratačnými krémami. Používa sa ihneď po očistení pleti.

Tento viaczložkový prístup k starostlivosti o pleť je dôležitý, pretože rovnako ako niacínamid je pre pokožku, nie je to jediná prísada, ktorú pokožka potrebuje aby vyzerala lepšie. Premýšľajte o tom ako o vašej strave. Kel je zdravý, ale nejete iba kel, ale doplníte bielkoviny, omega 3 kysleiny a iné vitamíny. Potrebujete rozmanitosť a to platí aj v kozmetike.

Kombinácia s retinolom

Najlepšie výsledky dosiahnete, ak použijete produkty retinol, AHA kyseliny a vitamín C s niacínamidom a dvakrát denne ich nanášate na očistenú pokožku. To by mohlo znamenať, že ihneď po očistení naneste sérum s niacínamidom, aby sa pokožka hydratovala a doplnila. Náš Clarity peptides 10% niacínamid Booster sa dá používať samostatne alebo ho môžete primiešať do vášho obľúbeného zvlhčovača, podľa osobnej preferencie. Experimentujte, aby ste zistili, čo pre vašu pokožku najlepšie funguje!

Prípravky obsahujúce niacínamid môžete tiež používať okolo očí. Pomáha eliminovať kruhy pod očami, stračie nôžky a vrásky okolo očí a spevňuje.

Začať môžete kedykoľvek

Nie je dôvod čakať na pridanie niacínamidu do rutinnej starostlivosti o pokožku. Tento úžasne univerzálny vitamín B prináša veľa výhod na zlepšenie vzhľadu pleti, takže sa povrch kože javí ešte rovnomernejší, jasnejší a mladší. Rovnako ako v prípade každej inej prísady na starostlivosť o pleť je dôležité usilovať sa o ochranu pleti každý deň pomocou širokospektrálneho ochranného krému s hodnotou 30 SPF alebo vyššej. To vám umožní získať maximálny úžitok z niacínamidu.

Odporúčam sérum s 10% niaciamidom, zinkom, kyselinou hyaluronovou, glukosamínom a kryštalickými peptidmi CLARITY PEPTIDES