Vrásky, póry, dehydrovaná a hrubá pleť? Pomôžu ovocné kyseliny AHA, PHA a BHA

Tento článok venujem kyselinám v kozmetike. Priznám sa, že sama som nemala úplne jasno v tom, ktorá je načo dobrá, na akú pleť a v akej koncentrácii. Každé kozmeceutikum ich používa, či ide o Medik8, Exuviance alebo Neostrata. Neostrata ma oslovila, pretože je priekopníkom a objaviteľom mnohých kyselín, ktoré sa s obľubou používajú v dermatológii ale aj v domácej starostlivosti o pokožku. Kyselín sa netreba báť, sú skvelým pomocníkom v boji proti vráskam, pigmentovým škvrnám a strate elasticity kože. Poďme si vysvetliť čo sú to tie AHA a PHA kyseliny a prečo sú pre vás vhodné.

Alfa-hydroxidové kyseliny

AHA fungujú vo všetkých vrstvách pokožky, kde podporujú exfoliáciu, čím redukujú veľkosť pórov, zlepšujú čistotu a textúru pleti. Pomáhajú znížiť hladinu melanínu, a tým aj výskyt tmavých škvŕn, zanechávajúc pleť svetlejšiu. AHA zväčšujú objem pleti a zjemňujú vrásky zvnútra navonok.  Poďme si predstaviť tie najdôležitejšie

Kyselina glykolová

Kyselina glykolová, prírodná zložka cukrovej trstiny, exfoliuje pokožku, bráni distribúcii pigmentácie, zjemňuje výskyt zväčšených pórov a pomáha zjemniť jemné linky a vrásky. NeoStrata produkty na báze kyseliny glykolovej ponúkajú optimálny účinok s ideálnym pH a koncentráciou. Amfotérne formuly sú vytvorené tak, aby minimalizovali možné začervenanie či podráždenie.

Publikované anti-aging účinky

  • Zväčšuje hrúbku pokožky
  • Zlepšuje kvalitu elastických vlákien
  • Zväčšuje pevnosť a elasticitu, redukuje jemné linky a vrásky
  • Zvyšuje hladinu glykosaminoglykánov pre väčší objem pokožky a zjemnenie vrások zvnútra
  • Tlmí pigmentáciu
  • Znižuje hladinu melanínu a zlepšuje čistotu pokožky

Kyselina mandľová, prirodzene sa nachádzajúca v mandliach, je lipofílna AHA. To znamená, že sa ľahko vstrebáva do mastnej pokožky a zefektívňuje jej anti-aging vlastnosti. Je antibakteriálna a redukuje mastnotu bez vysúšania.

Vyskúšajte SURFACE RADIANCE CLEANSE

Poly-hydroxidové kyseliny

PHA kyseliny ponúkajú protistarnúce benefity bez podráždenia. Zosilňujú ochrannú kožnú bariéru, redukujú začervenanie a robia pleť menej zraniteľnou na rôzne dráždiace zložky. Sú prirodzenými zmáčadlami, vysoko stabilnými a silnými antioxidantmi schopnými hydratovať suchú pokožku a bojovať proti znakom fotostarnutia. Mocný anti-aging bez iritácie

  • Anti-aging výhody rovnakej sily, ako poskytujú AHA
  • Vhodné pre všetky typy pleti
  • Posilňujú kožnú bariéru
  • Silné antioxidačné a antiglykačné vlastnosti
  • Zvýšené zvláčnenie

Vyskúšajte :na čistenie  EXFOLIATING WASH a na hydratáciu ULTRA MOIST. FACE CREAM 40G

Laktón kyseliny glukónovej

Laktón kyseliny glukónovej je PHA prirodzene sa nachádzajúci v pokožke, poskytujúci celú škálu anti-aging benefitov bez iritácie. Je vhodný aj pre pacientov s rosaceou, klinicky citlivou pokožkou či pacientov, ktorí nedávno absolvovali kozmetické procedúry. Posilňuje prirodzenú kožnú bariéru, redukuje citlivosť na dráždivé látky a začervenanie. Zmierňuje glykáciu a ochraňuje tak zásoby kolagénu. Nezvyšuje potenciál citlivosti na slnko.

Laktobionická a maltobionická kyselina

Tieto kyseliny sú nedráždivé PHA derivované z prírodných cukrov. Pomáhajú predchádzať a naprávať fotostarnutie, vrátane liniek a vrások, nejednotnej pigmentácie, zväčšených pórov a drsnosti. Zlepšujú pevnosť blokovaním enzýmov zodpovedných za degradáciu kolagénu a následné vráskavenie a uvoľnenie pokožky. Sú prírodnými zmáčadlami, viažu vodu a vytvárajú zvláčňujúcu bariéru na pokožke. Laktobionická kyselina je antioxidant predchádzajúci oxidačnému poškodeniu transplantovaných orgánov.

Aminocukry/-kyseliny

Najnovšou prelomovou technológiou je v NeoStrata pantentovaná zložka aminokyseliny a nekyslého aminocukru. Obe technológie zväčšujú prirodzený objem pokožky a viditeľne redukujú výskyt jemných liniek a vrások.

Aminofil®

Aminofil® je revolučný, patentovaný derivát aminokyseliny objavený v NeoStrata, ktorý vytvára prirodzený objem a viditeľne redukuje jemné linky a vrásky, ako napríklad vrásky spôsobené mračením, ryhy, kohútie stopy a smiechové vrásky. Zároveň ponúka nápravu ťažkostí spôsobenými UV fotopoškodením či opakujúcimi sa tvárovými výrazmi.

Aminofil je nový derivát aminokyseliny (tyrozín)

  • Rýchly efekt tvorby objemu v kožnej štruktúre
  • Bojuje s hlbokými vráskami a lalokmi
  • Patentovaná technológia aminocukrov
  • Histológia dokazuje pozitívny efekt pri tvorbe štruktúry pleti
  • Zvýšená zásoba glykosaminoglykánov ako napríklad kyseliny hyalurónovej
  • Tvorba kolagénu vo fibroblastických bunkách

NeoGlukosamín

NeoGlukosamín predstavuje technológiu nekyslého aminocukru, ktorý jemne exfoliuje pokožku, zmierňuje jemné linky a vrásky, odstraňuje hyperpigmentačné škvrny a akné a zabezpečuje jednotný tón pleti. Je stavebným kameňom kyseliny hyalurónovej, prirodzenej kožnej výplne, dodáva pleti objem, zmierňuje viditeľnosť liniek a vrások zvnútra a zanecháva pleť pevnejšiu a napnutejšiu.

NeoGlukosamín zjednocuje tón pleti

  • Obmedzuje aktivitu tyrosinázy, kľúčového enzýmu tvorby melanínu  
  • Exfoliuje existujúce pigmentové škvrny
  • 8% NeoGlukosamínu aplikovaného denne znižuje stupeň viditeľnosti pigmentácie v priemere o 33% za 12 týždňov, n=37